De prijzen

Het aanbod aan gebruikte auto’s is zeer groot en de prijzen lopen flink uiteen. Alleen al twee auto’s van hetzelfde merk en type en een identiek bouwjaar kunnen sterk in prijs uiteenlopen. De prijs van een gebruikte auto hangt namelijk van nogal wat factoren af. Het bouwjaar, de kilometerstand, de staat van onderhoud, zichtbare beschadigingen zoals krassen en deuken, de kleur van de auto, de aanwezigheid van accessoires: al die aspecten zijn terug te vinden in de prijs.

Natuurlijk maakt het ook uit bij wie u een gebruikte auto koopt: een particulier of een autobedrijf. En ook van belang zijn de voorwaarden waaronder die auto te koop staat. Door jarenlange ervaring en kennis kan Koorevaar Auto’s u helpen bij het vergelijk tussen twee auto’s waardoor u de juiste keuze kunt maken.

Meeneem- of rijklaarprijs

Als u op de prijzen van tweedehands auto’s let, zult u ongetwijfeld de termen meeneemprijzen en rijklaarprijzen wel eens zijn tegengekomen. Het is wel belangrijk om even te kijken voor welke van die twee prijzen uw volgende auto te koop staat. Is dat een meeneemprijs? Dan kunt u – het woord zegt het al – uw auto zo meenemen voor die prijs. De auto krijgt dan geen afleverbeurt en wordt zonder garantie verkocht. Staat uw auto voor een rijklaarprijs in de showroom of op internet, dan zitten de afleverbeurt en de garantie wel in de prijs.

Bij Koorevaar Auto’s staan alle occasions geadverteerd voor een rijklaar prijs, dat is inclusief de afleverbeurt. Er komen dus geen kosten bij wij waar u op voorhand niet op gerekend had. Daarnaast is het altijd mogelijk om een garantiepakket bij te kopen. Wij bieden een volledig garantiepakket en adviseren u graag over de diverse mogelijkheden. De kosten die hier mee gemoeid zijn, zijn afhankelijk van het gewenste pakket en de garantieduur. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar het kopje “Garantie” op deze website. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen om u over de mogelijkheden te laten informeren.

Bijkomende kosten

De aanschaf van een gebruikte auto is één. Maar de kosten op langere termijn mag u ook niet vergeten mee te nemen. Bij de aanschaf is het belangrijk rekening te houden met deze kosten. Een voorbeeldje? U koopt een luxe middenklasser van een jaar of vier oud waarschijnlijk voor dezelfde prijs als een kleine gezinsauto van twee jaar oud. Alleen is die middenklasser in het gebruik duurder. De kosten voor verzekering, onderhoud en houderschapsbelasting kunnen veel hoger zijn. Daardoor kan het toch verstandiger zijn om naar een andere auto te kijken. Ook hierin kan Koorvaar Auto’s u adviseren zodat u verzekerd bent van een helder inzicht in de kosten op de langere termijn.

Bekijk onze huidige voorraad occasions hier