Onderdelen

Wanneer bepaalde onderdelen aan uw auto vervangen moeten worden kunnen wij deze simpelweg vervangen door een nieuw, origineel onderdeel. In plaats daarvan hebben wij vaak de voorkeur voor het gebruik van technisch gelijkwaardige huismerkonderdelen in plaats van merkonderdelen.

De prijs voor de huismerkonderdelen is lager, de kwaliteit is echter net zo goed als die van de merkonderdelen. Lang niet alle onderdelen in de auto worden door de autofabrikant zelf gemaakt, ze doen daarvoor een beroep op gespecialiseerde bedrijven. De fabrikant van bijvoorbeeld remmen, luchtfilters of bougies levert deze onderdelen voorzien van een merk aan de autofabrikant, het zijn dan merkonderdelen. Door echter dezelfde onderdelen zonder vermelding van het merk te maken en ze te verpakken in een neutraal doosje is het ineens een huismerk. Zonder verschil in kwaliteit. Doordat de prijs wel een stuk lager is houden we het autorijden een beetje leuk. Vandaar onze voorkeur voor dit soort onderdelen.

Daarnaast kunnen we er ook nog, in overleg met u, voor kiezen om gebruik te maken van zogenaamde low budget onderdelen. Deze onderdelen zijn volledig betrouwbaar maar van een iets lagere kwaliteit, wat zich over het algemeen uit in een wat kortere levensduur. Daar is de prijs dan ook naar.

In geval van wat oudere auto’s is deze optie vaak wel aan te raden maar ook als u eenvoudig minder geld kwijt wilt zijn kunnen wij u met low budget onderdelen verder helpen.
Uiteraard zullen wij u deze onderdelen nooit adviseren als de onderdelen niet goed en betrouwbaar zijn. Wanneer een origineel onderdeel een duidelijke meerwaarde zou hebben, zullen wij u adviseren het origineel te gebruiken. De uiteindelijke keuze is aan u.